Etapa județeană - 9 martie 2024

Etapa județeană - 9 martie 2024

by Flavia Oprea -
Number of replies: 2

[acesta este un mesaj trimis automat tuturor utilizatorilor, dar se adresează doar elevilor calificați; vă rugăm să parcugeți tot mesajul]

Salutare,

Sâmbătă este etapa județeană a Olimpiadei de Informatică Aplicată Acadnet. Voi relua în acest mesaj cele mai importante aspecte ale acestei etape, care au mai fost menționate în documentul publicat în urmă cu o lună [1].

Secțiunea rețele are două probe: teoretică și practică. Proba teoretică are 50 de întrebări grilă cu aspect teoretic, iar proba practică va consta într-un fișier Packet Tracer de configurat. Ambele probe trebuie înregistrate (ideal separat) prin OBS: proba teoretică din momentul în care dați attempt quiz până la finish quiz; iar proba practică din momentul în care deschideți fișierul și îl reîncărcați în secțiunea de concurs. Punctajul de la finalul videoclipului OBS va trebui să coincidă cu punctajul fișierului încărcat. Fiecare probă durează o oră.

Secțiunea calculatoare are două probe: teoretică și practică.  Proba teoretică are 50 de întrebări grilă cu aspect teoretic, iar proba practică are 50 de întrebări grilă cu aspect teoretic/aplicativ. Ambele probe trebuie înregistrate (ideal separat) prin OBS. Din nou, vă recomandăm să parcurgeți programa actualizată din toamnă de pe site cu suportul (cartea) menționată în josul paginii [2]. Fiecare probă durează o oră.

Secțiunea interoperabilitate software va avea o singură probă practică similară cu cea de la etapa locală. Toate subiectele din anii trecuți de la IS pot fi vizualizate și testate pe arena-acadnet [3]. Proba durează o oră. Proba trebuie înregistrată prin OBS. Reamintim cum se calculează punctajul la IS: punctajul final al fiecărui concurent va fi calculat în funcție de numărul de probleme rezolvate corect și timpul total acumulat. Timpul total reprezintă numărul de minute de la începutul concursului până când o problemă a fost rezolvată. De exemplu, dacă un elev rezolvă două probleme, prima după 5 minute de la începutul concursului și a doua la 17 minute de la începutul concursului, atunci timpul total al elevului va fi 22. Punctajul final obținut de fiecare concurent va fi calculat după formula: P = (PR * 120 - TT), în care P = punctajul final acordat fiecărui concurent, PR = numărul de probleme rezolvate corect de către concurent pe durata concursului, TT = timpul total acumulat de fiecare concurent pentru proba practică.

Nu uitați să încărcați înregistrările în formularul de înregistrări. Este același ca la locală și este disponibil și în secțiunea de concurs. Mare atenție la partajarea link-ului: să nu uitați să ne oferiți acces de vizualizare.

Nicio probă NU este open-book: NU aveți voie cu alte materiale decât cele permise:

  • rețele: proba teoretică - browser cu quiz și un notepad gol pentru ciornă (dacă e nevoie)
  • rețele: proba practică - browser cu concurs.acadnet.eu, fișierul Packet Tracer și un notepad gol pentru ciornă (dacă e nevoie)
  • calculatoare: ambele probe - browser cu quiz și un notepad gol pentru ciornă (dacă e nevoie)
  • is: platformele concurs.acadnet.eu, arena.acadnet.eu și Codeblocks (dacă e nevoie)

Formularele de contestații vor fi deschise sâmbătă 13:30-16:00 în urma publicării baremelor. Vă rugăm să contestați punctual (menționați tot textul întrebării contestate și/sau care considerați că este problema).

Rezultatele vor fi publicate cel târziu marți, 12 martie.

Pentru orice întrebări, suntem aici pentru voi (forum sau contact@acadnet.ro).

[1] https://concurs.acadnet.eu/mod/url/view.php?id=197
[2] https://acadnet.ro/ro/concurs/programa
[3] https://arena.acadnet.eu

In reply to Flavia Oprea

Re: Etapa județeană - 9 martie 2024

by Flavia Oprea -
[acesta este un mesaj trimis automat tuturor utilizatorilor, dar se adresează doar elevilor calificați; vă rugăm să parcugeți tot mesajul]

Salutare,

Vă readucem aminte că mâine este etapa județeană a Olimpiadei de Informatică Acadnet. Ea se poate susține doar dintr-o locație de concurs. Aveți mai jos o "listă" de parcurs pentru a fi siguri că nu uitați niciun aspect important pentru mâine:
  • verificați-vă secțiunea la care v-ați calificat (tab-ul My Courses/Cursurile mele) și că vă apare secțiunea cu "Etapa județeană..."
  • prezentați-vă la locația de concurs la ora care v-a fost indicată de către profesori
  • înregistrați ecranul OBS pe parcursul probei/ambelor probe de la început până la final
    • în cazul în care aveți două probe, încercați să separați cele 2 înregistrări
  • încărcați înregistrare/le pe Google Drive-ul personal și obțineți link-ul de partajare; ATENȚIE! Verificați/setați astfel încât link-ul să poată fi vizionat de oricine are link-ul; aveți și un tutorial în pagina cu formularul
  • transmiteți înregistrarea/le prin formularul din pagina secțiunii (la fel ca la locală)
  • recitiți subiectele, verificați baremul și doar dacă veți considera că o întrebare/cerință este greșită, depuneți contestație (13:30-16:00)
  • bucurați-vă de weekend și așteptați rezultatele finale (marți, 12 martie 2024)

Vă urăm mult succes și sper să ne vedem la etapa națională la București!

Spor,

Flavia

In reply to Flavia Oprea

Re: Etapa județeană - 9 martie 2024

by Flavia Oprea -
Salutare,

Înțelegem că în graba emoțiilor, poate, unii dintre voi ați încărcat link-ul greșit către înregistrarea OBS sau ați uitat să oferiți acces pentru vizualizarea înregistrărilor.

Următorii elevi de aici [1] au încărcat înregistrarea/link-ul greșit sau nu ne-au oferit acces de vizualizare. Ei pot să încarce link-urile corecte, care să poată fi vizualizate, până luni, 11 martie, 11:00 (dimineața). Resubmisiile vor fi considerate doar dacă sunt trimise prin același formular de ieri.

Rezultatele finale vor fi publicate marți, 12 martie.

[1] https://docs.google.com/document/d/1w2J-EYHBXhpTexgv5whrNWLJZ082eqWHOpqnETwsd5c/edit?usp=sharing